Volgers

woensdag 13 maart 2013


Lush Lemony Flutter!
Wat heb je nodig?
- Olijfolie
- Kokosvet
- Shea butter
- Bijenwas
- Vitamine E
- Etherische olie (voor de echte Lemony Flutter geur, kun je het beste citroengeur gebruiken)
- Bakje
- Lepel
- Klein pannetje

Alle producten heb ik gekocht bij de Toko behalve de bijenwas. De bijenwas kun je halen bij de natuurwinkel, biowinkel of online. De bijenwas is een belangrijk ingrediënt. Het zorgt er namelijk voor dat het een crème wordt. Je kunt alle producten ook online kopen, bij bijvoorbeeld Hekserij.
diy creme
Stap 1: Doe 1 eetlepel shea butter in het kommetje.
diy creme
Stap 2: Voeg er 1 eetlepel kokosvet aan toe.
diy creme
Stap 3: Doe er 2 eetlepels olijfolie in.
diy creme
Stap 4: Voeg er een paar druppels vitamine e olie en eventueel etherische olie in.
diy creme
Stap 5: Doe er op het laatste 2,5 eetlepels bijenwas bij.
diy creme
Stap 6: Vul het pannetje met een bodempje water en zet deze op het vuur.
diy creme
Stap 7: Leg nu het bakje met het mengsel in de pan en je zult merken dat het langzaam gaat smelten. Met de lepel kun je de brokjes shea butter en kokosvet kleiner stampen zodat het allemaal wat sneller gaat.
Stap 8: Als het mengsel is gesmolten giet je het over in het doosje. Laat het mengsel in ieder geval niet lang in het bakje staan, want dan gaat het verharden. Om het verhardingsproces een beetje te versnellen kun je het mengsel in het doosje ongeveer 3 á 5 minuten in de vriezer leggen. – Als je geen bijenwas hebt gebruikt ben je nu al klaar en heb je je nagelriemolie. Als je een nagelriemolie hebt is het leuk om hem bijvoorbeeld in een klein sprayflesje te doen.
diy creme
Stap 9: Haal het na de 3 á 5 minuten uit de vriezer en je crème is klaar! Je kunt de crème nu op je nagelriemen smeren en het resultaat zal je zeker zien!
Gebruik jij Lemony Flutter van Lush? En ga jij deze DIY crème ook maken?

1 opmerking:

  1. Dit heb je gewoon overgenomen van girlscene, maar dat is weer geschreven door jiami van lifesplash. je nakt nu eigenlijk gewoon iemands idee en foto's

    BeantwoordenVerwijderen